...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Fancoil

...

Pellet kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 70 314 1527-es telefonszámán!


Megújult, kedvező feltételek! Családi házak, társasházak energetikai korszerűsítésére és a megújuló energiaforrások alkalmazására 0% kamatozású hitelprogram vehető igénybe!
Számíthat ránk és 15 éves tapasztalatunkra, legyen szó napelemről, napkollektorról, hőszivattyúról vagy pellet fűtésről!

AKTÍV

 

Megújult, kedvező feltételek! Lakóépületek energetikai korszerűsítése kamatmentes hitelből

 

0% kamatozású lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásnak növelését célzó hitelt magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek igényelhetik, minimum 10%-os saját forrással, többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére.

visszatérítendő hitelösszeg minimuma 500.000 Ft, maximuma magánszemélyek esetén 10 milliótársasházak és lakásszövetkezetek esetén pedig lakásonként 7 millió forint.

A hitel futamideje maximum 20 év lehet.

 

Milyen tevékenységekre igényelhető a hitel

 

Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek esetén

 • fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése (önállóan támogatható tevékenység)
 • fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek (ajtó és ablak) cseréje / energiamegtakarítást eredményező korszerűsítése (önállóan támogatható tevékenység)
 • az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítése (kizárólag másik, önállóan támogatható tevékenységgel együtt támogatható)
 • fűtési és/vagy használatimelegvíz-rendszerek korszerűsítése
 • hővisszanyerő berendezés korszerűsítése (önállóan támogatható tevékenység)
 • meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása (kizárólag másik, önállóan támogatható tevékenységgel együtt támogatható)

 

Megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek esetén

 • napkollektoros rendszer telepítése a fejlesztésben érintett épület használatimelegvíz-igényének részbeni, vagy teljes kielégítése céljából, és/vagy fűtésrásegítésre (önállóan támogatható tevékenység)
 • brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és használatimelegvíz-igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából (önállóan támogatható tevékenység)
 • napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához (önállóan támogatható tevékenység)
 • földhő-víz, víz-víz, levegő-víz hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre (önállóan támogatható tevékenység)

 

Információk a pályázatról

 

VEKOP-5.2.1-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásnak növelését célzó hitel

  Közép-Magyarország régióban megvalósuló projektek támogathatóak

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az MFB hivatalos közleménye szerint 2019. október 17. 16:00 órától szüneteltetésre kerül a pályázat és nem adható be újabb kérelem.

Keretösszeg: 9,41 milliárd forint (a társasházak és a lakásszövetkezetek részére nyújtott kölcsönök összesen nem haladhatják meg a hitelprogram keretösszegének 25%-át).

 

GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásnak növelését célzó hitel

Közép-Magyarország régión kívüli, vidéki régióban megvalósuló projektek támogathatóak.

Keretösszeg: 105,2 milliárd forint (a társasházak és lakásszövetkezetek által igényelt kölcsönök összege nem haladhatja meg a hitelprogram keretösszegének 25%-át). 

 

Kölcsönfelvevők köre: 

 • természetes személy, magánszemély
 • társasház
 • lakásszövetkezet

 

Kamat: évi fix 0%

Természetes személy, magánszemély esetén a kölcsön összege: minimum 500.000 forint, maximum 10 millió forint

Társasház és lakásszövetkezet esetén a kölcsön összege: társasházi és lakásszövetkezeti lakásonként minimum 500.000 forint, maximum 7 millió forint

Saját forrás: A saját forrás elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének minimum 10%-a. A saját forrásba a lakás-előtakarékossági számlán lévő, az állami támogatással és betéti kamattal növelt megtakarítási összeg bizonyos esetekben beszámításra kerülhet. A hitelprogram során felmerülő adminisztrációs tevékenységek költségei, így különösen az ingatlanra vonatkozó tulajdoni lap másolata beszerzésének költsége, az értékbecslés díja, valamint az energetikai tanúsítvány és az ingatlanbiztosítás díja a saját forrás terhére is elszámolhatók.

 

A kölcsön igénylőjét díjfizetés terheli minden olyan esetben, ahol a díj harmadik félnek, adminisztrációs, ügyintézési céllal fizetendő - ilyen költség lehet:

 • értékbecslői díj
 • közjegyzői díj
 • energetikai tanusítvány díja
 • földhivatal eljárási díj
 • illetve felszámítható a követelésbehajtás díja is (későbbi fázisban) 

 

Nem kerül felszámításra: 

 • kezelési költség
 • rendelkezésre tartási jutalék
 • előtörlesztési díj
 • szerződésmódosítás díja

 

A kölcsön futamideje: A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 20 év

Rendelkezésre tartási idő: A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónap

Támogatható tevékenységek köre: A támogatható tevékenységek körére vonatkozóan mind a természetes személy, magánszemély, mind pedig a társasház és lakásszövetkezet kölcsönfelvevő esetében részletes leírást tartalmaz a termékleírás az energiahatékonyság javítására és a megújuló energia felhasználására vonatkozó tevékenységek körét illetően is.

 

Pályázat benyújtási határidő: 2017. április 24 - 2022. december 31. között.

 Forrás: YouTube MFB - Magyar Fejlesztési Bank

 

Gyakran Ismételt kérdések

 

Hitelkérelem leadása

Csak az MFB Zrt.-vel szerződéses kapcsolatban álló, megfelelő jogosítvánnyal rendelkező közvetítőhöz nyújtható be, jelenleg 642 MFB ponton várják a kérelmeket.

 

Online is igényelhető a nulla százalékos lakossági energiahatékonysági hitel

Az igénylők online is beadhatják hitelkérelmüket a nulla százalékos kamat mellett elérhető Lakossági Energiahatékonysági Hitel iránt érdeklődő magánszemélyek, 5 millió Ft-os hitelösszegig.

Az ügyfelek a beruházás tervezésével, átgondolásával párhuzamosan, folyamatosan feltölthetik a már rendelkezésre álló adatokat, azaz nem kell minden információt egy alkalommal megadni. A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat az ügyfelek fel tudják tölteni online az MFB weboldalán.

 

Kérje árajánlatunkat most és segítünk megvalósítani álmai rendszerét!

 


 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címre.

 


Ígéretek szerint 2017-ben visszatérítendő támogatást vehet igénybe a lakosság a lakóépületek energetikai korszerűsítésére. Konkrétumok még sajnos nincsenek, de várhatóan a központi régióban és azon kívül is lehet majd pályázni, összesen 200 milliárd forint értékben.

AKTÍV

Energetikai korszerűsítés

 

A lakossági támogatások mellett önkormányzatok, közintézmények és cégek is pályázhatnak, Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárának bejelentése szerint. A cél, hogy Magyarország 2020-ig a megújuló energia részaránya a teljes energiafelhasználásból elérje a vállalt 14,65 százalakos arányt.

Energetikai korszerűsítés

A támogatástól az NFM azt várja, hogy a 0 százalékos kamatozású, 90 százalékos intenzitású pályázatoknak köszönhetően közel a felére csökkenjenek a rezsiköltségek. Várhatóan a keretösszeg 50.000 ingatlan energetikai korszerűsítésére lesz elegendő. Tervek szerint a támogatás felső határa lakóházaknál 10 millió, míg lakásoknál 7 millió Ft lesz.

 

A szigetelés és a nyílászárócsere mellett nagy hangsúlyt kapnak majd a pályázatban a megújuló energiaforrások, a fűtés-hűtés korszerűsítés is.

 

A pályázatokról a részletes információk a Széchenyi programiroda honlapján lesznek elérhetőek.

 

Segítünk a megvalósításban!

 

Cégünk 2002 óta foglalkozik energetikai korszerűsítéssel, hiszen alternatív megoldásainkat sokszor kombinálva használjuk fel 1-1 épületnél. Legyen szó most épülő ingatlanról vagy meglévő családi házról, mi segítünk megtalálni a legköltségtakarékosabb és legenergiahatékonyabb megoldást.

 

Fő profilunk a gépészet és villamosság, vagyis a napelemes, napkollektoros rendszerek, hőszivattyú, biomassza tüzelés és rekuperátorok tervezése és kivitelezése.

 

Igény esetén a pályázatírásban is segítséget tudunk nyújtani.

 

Amennyiben bővebb információkra lenne szüksége az alternatív megoldásokról, kérem, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon és kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

Forrás: napelem.blog.hu

Forrás: Napi.hu


Pályázat hagyományos technológiával épült lakóépületek korszerűsítésének, felújításának támogatására!
Akár 500.000 Ft-ot is igényelhetnek a budaörsi lakosok napelem vagy napkollektor telepítésre.

LEZÁRULT

Napelemre pályázhatnak a budaörsi lakosok

 

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő testülete nyilvános pályázatokat hirdet a hagyományos technológiával épült lakóépületek korszerűsítésének, felújításának támogatására, amely keretein belül napelemre és napkollektorra is támogatást lehet igényelni.

 

A pályázatok benyújtási határideje: 2016. augusztus 15.

 

A vissza nem térítendő támogatás összege elérheti az 500.000 Ft-ot.

 

Amennyiben 0 Ft-os villanyszámlát szeretne a jövőben, kérje árajánlatunkat az info@wagnersolar.hu e-mail címen vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon.

 

Ne késlekedjen, a határidő szoros. Válassza a minőségi termékeinket és tapasztalt csapatunkat!

 

További részletek a pályázatról: http://www.budaors.hu/?module=news&action=show&nid=185300#MIDDLE


Június 6.-ai hírek szerint októberben megjelenik egy hitelprogram, mely keretein belül több mint 50 ezer lakás vagy családi ház energetikai felújítása valósulhat meg a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) jóvoltából.

AKTÍV

Kamatmentes hitel energetikai felújításra, magánszemélyeknek

 

A 115 milliárd forintos, országos hitelprogram keretén belül, 0 %-os kamattal kínálnak hitelt várhatóan ősztől, akár 20 éves futamidőre is.

 

A közlemény szerint: „a hitelt magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek igényelhetik, családi házak esetében maximum 10 millió, a társasházaknál lakásonként legfeljebb 7 millió forint igényelhető. A hitel egyebek mellett a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, vagy például napkollektoros rendszerek telepítésére igényelhető.
Minimum 10 százalék saját forrás mellett, legfeljebb 20 éves futamidőre, nulla százalékos ügyleti kamattal lesz elérhető a kölcsön az MFB Pontok hálózatán keresztül, országszerte több száz pénzintézeti fiókban.”

 

A hitelprogram fő célcsoportja az 1960-as években vidéken épült, úgynevezett kockaházak tulajdonosai lesznek, vagyis azok a családi házak, melyek építésük óta nem estek át energetikai korszerűsítésen. Ezekben az épületekben a legmagasabb a rezsiköltség, így igen magas energia-megtakarítás érhető el egy felújítással.

 

Kérdés esetén írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 

Forrás: Energetikai felújításhoz ad kamatmentes hitelt ősztől a Magyar Fejlesztési Bank

 


Változott a pályázat leadásának időpontja! Július 1 helyett augusztus 15-től lehet benyújtani a házfelújítási pályázatot.

Bővíti a családi házak felújításánál elszámolható költségek körét az Otthon Melege Programban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

LEZÁRULT

Módosult az Otthon Melege Pályázat!

 

A keretösszeg nem változott, a támogatás továbbra is az elszámolható költségek 40-45-50-55 százalékára igényelhető a megvalósítandó fejlesztéstől függően. A módosítás szerint a támogatás akkor is igénybe vehető, ha a támogatott beruházásban kettő vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül.

 

A beadáshoz szükséges mellékletek is dokumentumok is egyszerűbbek lettek.

 

És hosszabb lett a felkészülési időszak is, a pályázat 2016. augusztus 15-től a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújtható be a pályázati portálon keresztül.

 

A módosított Pályázati Útmutató elérhető a www.kormany.hu és a https://csaladihaz2016.nfsi.hu/ oldalon.

 

Az igényelhető támogatás maximális összege továbbra is 2,5 millió forint. A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az elérhető CO2-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják.

 

Pályázati Nyílt Nap

 

Június 10.-én pályázati nyílt napot szervezünk. Célunk, hogy hasznos tanácsokkal lássuk el azokat, akik augusztus 15-én pályázni szeretnének és választ adjunk kérdéseikre. 

 

Részletek a pályázati nyílt napról!

 

Kérdés esetén írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon! 


Családi házak felújítására pályázhatunk július 1-től.

A tegnapi napon a Construma kiállítás keretein belül Szabó Zsolt államtitkár bejelentette, hogy vissza nem térítendő támogatást írnak ki családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására.

LEZÁRULT

 

Támogatható tevékenységek:

 

 • épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje
 • homlokzatok hőszigetelése
 • épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréje
 • megújuló energiafelhasználás kialakítása (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése).

 

 

Keretösszeg: 5 milliárd Ft

Támogatás intenzitása: 40-55 % vissza nem térítendő támogatás

A maximális támogatási összeg: 2,5 millió forint

 

 

A családi házaknak az alábbi paramétereknek kell megfelelniük:

 

 • kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező családi házakra lehet pályázni
 • egy lakásos
 • legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű
 • a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott)

 

 

 

A támogatási kérelem leadásának módja:

 

 • pályázati portálon keresztül
 • elektronikus úton nyújtható be
 • ügyfélkapus regisztráció szükséges
 • beadás - 2016. július 1-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig

 

 

 

A pályázatírásban, tervezésben és kivitelezésben egyaránt tudunk segíteni érdeklődőinknek.

 

 

Részletes pályázati információk:

 

Pályázati felhívás

Pályázati útmutató

 

 

 

Kérdés esetén hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre. 


Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Fűtéskorszerűsítési Alprogram” lehetőséget nyújt, hogy csökkentse energiafogyasztásból eredő kiadásait.

Ha hőszivattyús, napkollektoros rendszerrel vagy pellet kazánnal gondoskodna otthona fűtéséről és használati melegvíz-ellátásáról, szívesen hozzásegítjük az akár 1,5 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatáshoz.

LEZÁRULT

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható. A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot – amennyiben az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezett.

 

A pályázaton elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de legfeljebb:

- kondenzációs gázkazán beépítéssel lakásonként 850 ezer forint;

- megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, pellet kazán, faelgázosító kazán stb.) telepítésével lakásonként 1,5 millió forint.

 

A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is.

 

Pályázatot 2012. augusztus 27-től a keret kimerüléséig lehet benyújtani.


Ismerje meg a pályázat részleteit weboldalunkon!

Ui: Mivel a várható érdeklődéshez képest csekély a keretösszeg (864,4 millió forint), csak azoknak van esélye a támogatás elnyerésére, akik 2012. augusztus 27-től az elsők között nyújtják be pályázatukat! Ne maradjon le róla! Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

3000+

telepített rendszer (db)

18 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás