...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Pellet kazán

...

Pellet Kandalló

...

Faelgázosító kazán

...

Faapríték kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 27 548 440-es telefonszámán!

OKT
03

Pollenmentes, friss levegőt minden allergiásnak!


Az allergia mára népbetegséggé vált. Tudta, hogy Magyarország lakosságának 30-35%-ánál mutathatók ki allergiás reakciók? Kiváltó ok lehet például a pollen, atka, állati szőrök, penészspórák, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek vagy nehézfémek. Egyesek egész éven át tartó allergiától szenvednek, míg mások életét pollenidőszakban keseríti meg az allergia.

Ön is allergiától szenved?

Az egyik megoldás a megelőzés lehet, ami az allergének kerülését jelenti. Fontos, hogy otthonunkban nyugodtan pihenhessünk és megszüntessük a kiváltó okokat a környezetünkben. A lakás szellőztetése során nem csak a por, de a pollenek is beszállnak otthonunkba, ezzel is terhelve szervezetünket. Erre a problémára kínál megoldást a központi hővisszanyerős szellőztető berendezés, mely pollenmentes, friss levegővel látja el az egész épületet.

 


Megoldás a por- és pollen-allergiára


Egy központi hővisszanyerős szellőztető gépet különböző szűrőkkel láthatunk el. Van, amelyik csak a szilárd szennyeződéseket fogja fel, a jobb minőségűek az apró port is kiszűrik, míg a legjobbak akár a füst részecskéit is felfogják. Létezik antiallergén szűrő is, mely a növényi polleneket szűri ki, ezzel kellemes környezetet teremt az allergiában szenvedő embereknek, így az otthon tartózkodás időszakában szinte tünetmentesek lehetnek az allergiások. (A különbséget - és a pollenek hatását - a ház elhagyása után természetesen sajnos érzékelni fogják...)

Az egész éven át porallergiában szenvedők számára is jó megoldás lehet egy ilyen berendezés, ugyanis a nem megfelelő szellőztetés elősegíti a poratkák elszaporodását. Ezek az élőlények 0,3 mm hosszúak, a 18-25°C hőmérsékletet kedvelik, és emberi elhalt hámsejtekkel táplálkoznak. Egy ember naponta 1,5 gramm hámréteget vet le, ez 1 millió atka számára elegendő 1 napra. Egy gramm házi porban 10.000 atka is található.

Az emberre nem is az atka, hanem annak ürüléke jelent veszélyt, ugyanis az a tüdő mélyére is lehatol és lerakódik, ami fejfájást, álmatlanságot, asztmát is okozhat. Belátható, hogy a szellőztetés nagyon fontos az egészség megtartásához.

Megfelelő tisztaságú levegő biztosítása esetén az ember akár 8 évvel tovább élhet.  
  Pollenmentes, friss levegőt minden allergiásnak!   
További előnyök


Nem utolsó szempont egy hővisszanyerős szellőztető gép beszerelésénél, hogy energiát takaríthatunk meg. Amennyiben télen kinyitjuk az ablakot, és ily módon szellőztetünk, otthonunk hőveszteségének  35-40%-át generáljuk. Szellőztetés nélkül magas páratartalom alakul ki, megjelenhet a falakon a penész, szervezetünket allergia és fáradékonyság kínozhatja.

Szellőztető gép használatával a hőveszteség 10-15%-ra szorítható, megakadályozható a magas páratartalom és a penész kialakulása. A folyamatos friss levegőnek köszönhetően mély alvás és nagyobb teljesítőképesség érhető el, ráadásul a fűtési költség is csökken.


Tovább a hővisszanyerős szellőztetőkhöz

Kérdése lenne? Hívja Lefler Zoltán szellőzéstechnikai szaktanácsadónkat a +36 27 548 445-ös telefonszámon!

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

2000+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás