Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022
Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022

Miért válasszunk hőszivattyús rendszert?

Hőszivattyú

Sokakban felmerül ez a kérdés, hiszen ismeretlen számukra maga a hőszivattyús technológia, illetve annak működése. Egy hőszivattyús rendszer képes ellátni egy adott ingatlan fűtését és hűtését, illetve használati meleg víz szükségletét is fedezni tudja. Mindezt úgy, hogy közben a környezetet is védi.

Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a minket körülvevő természet ellát bennünket számos fantasztikus, kimeríthetetlen és ingyenes forrásokkal, melyek közé tartozik többek között a napsugárzás.  A Nap felmelegíti a lábunk alatt a földet, egész pontosan annak felső rétegét a talajt, amely hatalmas mennyiségű napenergiát képes tárolni. Így a természetes hőtárolás kapcsán a föld mint hőtároló közeg igen fontos szerepet tud betölteni, amit érdemes használni/kihasználni. A hőszivattyúk ezt a természetes, ingyenes és megújuló energiaforrást használják fel energiatermelésre.

Energiafelhasználásunk éves szinten 66%-ban fűtésre megy el, 13%-ban pedig használati melegvízre. Egy jól választott rendszer viszont megoldást adhat a költségek megtakarítására. Új házaknál mindenképpen érdemes fontolóra venni a hőszivattyúk valamelyik formáját. A remek hőszigetelési tulajdonságok miatt a ház melegen tartásához, kevesebb energiára van szükség, ezen kívül azonban egy hőszivattyúnak számos környezetvédelmi és kényelmi előnye van a takarékosság mellett.

Ajánlatkérés

Néhányat fel is sorolunk ezek közül:

  • Hosszú élettartamú.
  • Telepítése gyors és egyszerű. Programozhatósága és szerelhetősége könnyen kivitelezhető és a napi kezelhetősége is mindenki számára könnyen átlátható.
  • Kedvezményes árszabási lehetőségek vehetők igénybe fűtési szezon alatt a H tarifával vagy akár egész évben a GEO tarifával.
  • Akár önállóan akár más fűtési rendszerekkel együtt is alkalmazható, nem szükséges a már meglévő fűtési berendezést lecserélni.
  • A fűtési energia 75%-át a környezet biztosítja, így csökkenteni lehet az elsődleges energiaigényt (pl. kőolajból, földgázból származókat)
  • Az ingatlanunk rezsiköltségét nagymértékben csökkenti.
  • Többi fűtési rendszerekhez képest az üzemeltetési költsége sokkal alacsonyabb.
  • Egyaránt létesíthető régi – és újépítésű ingatlanok esetében.
  • Csökkenti a széndioxid- kibocsájtást ennek köszönhetően környezetbarát és energiatudatos megoldás.
  • Önmagában 70%-os fűtésköltség megtakarítást, napelemmel kombinálva pedig akár 100%-os közüzemi függetlenséget is eredményezhet.
  • Csökkenti a CO2 károsanyag kibocsájtást akár 50%-al.
  • Hagyományos fűtőrendszerek mellett, alacsony energiafelhasználása miatt belátható időn belül megtérülő alternatívát jelenthet.

Összefoglalva tehát a hőszivattyús rendszerek egyre nagyobb teret kapnak, hiszen verhetetlenek mind környezetvédelmi, mind pedig megtakarítási szempontból. Egyre többen ismerik fel a rendszer adta előnyöket és lehetőségeket, így a technológia nagy ütemben terjed.

Panasonic hőszivattyúk széles választéka

Videónkból további érdekes és hasznos információkat tudhat meg a hőszivattyús rendszerekről! Iratkozzon fel Youtube csatornánkra. Kíváncsi mekkora rendszerre lenne szüksége? Próbálj ki hőszivattyú kalkulátorunkat!

HŐSZIVATTYÚ RENDSZER KALKULÁTOR

Cégünk számokban

jelentős szakmai tapasztalat

22 év

TAPASZTALAT

többezer telepített napelem rendszer, hőszivattyú rendszer

5500

TELEPÍTETT RENDSZER

többmillió kWh megtermelt energia

140,698,000

MEGTERMELT ENERGIA (KWH)

környezetbarát megújuló energia alkalmazás

45,047

TONNA CO2 MEGTAKARÍTÁS

országos hálózat

3 iroda

ORSZÁGSZERTE

Hőszivattyú Referenciáink

D. Zs. – 2015 ügyfél

Rugalmas, együttműködő cég. Nyitott a problémák megoldására, abszolút vevőbarát.

B. – 2018 ügyfél

Minden szempontból elégedett vagyok a végeredménnyel és ez minimális energiaráfordítást igényelt. Az ügyintézés rugalmas a kivitelezés professzionális.

Faragó J. ügyfél

Alapos tervezés, amely a gyakorlatban hozta az ígért teljesítményt, tiszta és gyors kivitelezés, két éves hibátlan működés.