...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Pellet kazán

...

Pellet Kandalló

...

Faelgázosító kazán

...

Faapríték kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 27 548 440-es telefonszámán!

MÁJ
15

Hőszivattyú - Hűtés és fűtés a természet energiájával


A hőszivattyús fűtési rendszerek fő vonzereje a gazdaságos üzemeltetés és az alacsony környezeti terhelés. A technológia növekvő népszerűségét jól jellemzi, hogy elterjedésük a fejlettebb országokban - még a hideg klímájú Skandináviában is - évek óta rendkívül gyorsan nő.

Gazdaságosságuk kulcsa, hogy a környezetben lévő hőenergiát képesek kinyerni és a fűtéshez szükséges hőt előállítani.

Hőszivattyús fűtés GEO tarifával

A hőszivattyús rendszerek mai, környezeti ártalmakkal terhelt világunk megmentésének egyik reményteljes megoldását nyújtják. Németországban már 300 ezer lakást fűtenek-hűtenek hőszivattyúval, de Ausztriában is több mint 80 ezer háztartás állt át erre a technológiára. Magyarországon évente kb. 1 000 hőszivattyút telepítenek, ami azt mutatja, hogy a rendszer nagyobb felkarolásra, több népszerűsítésre érdemes. 

 

A hőszivattyú a környezet energiáját hasznosítja azáltal, hogy télen a föld belsejének magasabb hőjével fűt, vizet melegít, nyáron pedig a föld belső relatív hűvösével hűti a lakást, a házat. Mindehhez csak 25 százaléknyi elektromos energiát használ fel, azt is úgy, hogy 1 kWh bevezetett villamosenergiából mintegy 4-5 kWh fűtési energia származik. Ezért tarthatók ezek a rendszerek a hagyományos rendszereknél hatékonyabbnak, hiszen a hőszivattyú berendezés teljesítménytényezője (COP) 3-5 közé esik.

 

Társasházak és irodaházak számára is

Hőszivattyúval bárki függetlenítheti magát a gázellátástól, aminek különösen ott lehet nagy jelentősége, ahol vezetékes gáz nem áll rendelkezésre. Bár a gázfűtés is kényelmes, de a hőszivattyús rendszereknél alkalmazott padló-, mennyezetfűtés feleslegessé teszi a helyet foglaló radiátorokat is. A rendszer nyáron megfordítható, így a gázkazánnal ellentétben ez hűtésre, az épület tökéletes klimatizálására is alkalmas, illetve társasházakra, irodaházakra is alkalmazható.

 

Olcsóbb fűtés, gyorsabb megtérülés

Mindezek figyelembevételével az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport a GEO egytarifás, különmért, vezérelt tarifát vezetett be, amely naponta legalább 20 órás fűtési időt nyújt a hőszivattyú számára úgy, hogy egy megszakítás nem lehet hosszabb 2 óránál, és két megszakítás között minimálisan 2 óra felfűtési idő áll rendelkezésre. A GEO tarifa bruttó díja 32,28 Ft/kWh a lakosság, illetve 32,66 Ft/kWh a nem lakossági, valamint közintézményi fogyasztók számára. A GEO tarifa alkalmazásával egy hőszivattyús rendszer 10-12 éves megtérülési ideje 4-5 évre csökken.

 

Forrás: Energia Magazin,

Magyar Hőszivattyú Szövetség

Tudjon meg többet a hőszivattyús rendszerekről!

OCHSNER melegvizes hőszivattyúklevegős hőszivattyúk | geotermikus hőszivattyúk | vizes hőszivattyúk

 

Csökkentse fűtési költségeit hőszivattyúval! - Ajánlatkérés

 

GEO Tarifa – Gyakran ismételt kérdések

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

2000+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás