...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Fancoil

...

Pellet kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Hírek Szempontok
Molnár Tamás faelgázosító szaktanácsadónk várja hívását: +36 27 548 440

Szerelés, telepítés előtti információk


Cikkhez tartozó képek

A faelgázosító az ügyfél kívánsága szerint helyezhető el az épületben. Szükséges azonban egy a kazán kivezetésnek megfelelő keresztmetszetű bélelt kémény.

A rendszer típusától függően változnak a kivitelezési munkálatok.

Faelgázosító kazán kombinálása napkollektoros rendszerrel


Meglévő napkollektoros rendszerbe történő beillesztése és a vezérlések szinkronizálása jelenti a komolyabb feladatot. Jelentősen javítható a rendszer hatásfoka, ha a kazánköri szivattyút - hőmérséklet különbség alapon - csak akkor engedjük járni, ha a kazán hőmérséklete magasabb mint a tároló hőmérséklete. Az is jó megoldásnak bizonyult, hogy a kazán túlmelegedése esetén elindítjuk a fűtéskeringető szivattyút, ezzel biztosítva a rendszerből a hő elszállítását, így nem a hűtőhurkon keresztül vezetjük el az energiát a csatornába, hanem az épületben hasznosul.

Faelgázosító kazán telepítése


Új rendszer létrehozása esetén melegvíz tároló és igény szerint puffer tároló kerül beépítésre. Mivel a berendezések általában pincében vagy az épületen belüli gépészeti helységben helyezkedik el, ezért nincs szükség fagyálló folyadék alkalmazására.

A csővezeték méretét a teljesítmény alapján szükséges meghatározni. A kazánra hűtőkört kell szerelni annak érdekében, hogy az esetlegesen túlmelegedett kazánt lehessen visszahűteni. A hűtésre használt vizet csatornába kell vezetni, értelemszerűen abban a helységben ahol a kazán kerül elhelyezésre hidegvíz és csatorna csatlakozás kell legyen.

Szilárd tüzelésű kazánoknál ajánlott áramszünet elleni védelemmel ellátni fűtőrendszerünket. Nem csak azért, mert ha áramellátás hiányában leáll a kazán vezérlése, ez által a szivattyúké is és ennek következtében a kazán károsodást szenvedhet, de azért is javasolt a szünetmentes áramforrás, mert így biztosak lehetünk benne, hogy az igényeink szerint tovább működik a fűtés, akár 12 órán keresztül is.

Termékek

Biztonságban az otthon melege


Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

2000+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás