...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Pellet kazán

...

Pellet Kandalló

...

Faelgázosító kazán

...

Faapríték kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Megújuló hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 27 548 440-es telefonszámán!


Az elmúlt 15 évben, több mint 1000 napelemes rendszert megvalósítottunk, mindeközben különböző dőlésszögű, tájolású, fedésű tetőkkel találkoztunk. Minden ingatlan egyedi, így fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes megoldást, amely a legmagasabb hozamot hozza az ügyfél számára és mindezt megfizethető áron. Nálunk az ügyfél, a minőség és a garancia elsődleges, éppen ezért egy napelemes tervező programot is használunk, amely segíti munkánkat és ügyfeleinknek pedig megkönnyíti a döntését.

 

Napelemes rendszerek összehasonlítása

 

Sok esetben tökéletes a tető tájolása, dőlésszöge és teljesen árnyékmentes, de sajnos gyakran találkozunk olyan ingatlanokkal is, ahol egy kémény, kábel, fa vagy egyéb külső tényező részben beárnyékolja a tetőfelületet. Ez sajnos hatással lesz a napelemes rendszer működésére is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő eszközöket válasszunk ki a projekt megvalósításához, amelyekkel minimalizálhatjuk a termeléskiesést és maximalizálhatjuk a hozamot. A jó hír, hogy míg néhány évvel ezelőtt árnyékos tetőfelületekre nem ajánlhattuk a napelemes rendszer kivitelezését, addig napjainkban már megvan a tökéletes megoldás.

 

Példaként most bemutatunk egy ingatlant, amelynek tetőszerkezetét egy fa beárnyékolja. Ugyanazon ingatlan, ugyanolyan paramétereit figyelembe véve két szimulációt készítettünk, különböző terméktípusokkal. Az első esetben egy hagyományos rendszer adatait láthatjuk, míg a másodiknál egy okos napelemes rendszert. Lássuk a különbségeket!

Sharp napelem Fronius inverterrel            REC napelem SolarEdge inverterrel

 

 A számítás szimuláción alapul, amelyet egy független napelemes tervező programmal készítettünk!

Paraméterek

Hagyományos napelem rendszer 

Okos napelem rendszer

Tető

Dél 180 fok, 33°

Dél 180 fok, 33°

Teljesítmény

4.2 kWp

4.3 kWp

Napelem típusa

Japán napelem (260W)

REC TP2 Twinpeak 285W

Napelem mennyisége

16 db

15 db

Inverter típusa

Kínai 1 fázisú inverter

SolarEdge 1 fázisú inverter

Hálózatba való táplálás / év

3471 kWh

4200 kWh

 

A hagyományos és az okos napelem rendszer között 0,1 kWp teljesítménykülönbség van, ennek oka a napelemek teljesítménybeli különbsége. Amennyiben összevetjük a két rendszer hozamát, az okos napelem rendszerrel éves szinten hozzávetőlegesen 700 kWh többlettermelést érhetünk el. Ez 10 évre levetítve, ami körülbelül a megtérülési idő, 7000 kWh. 40 év alatt pedig 28.000 kWh többlet. A szimuláció nem számol az amortizációval egyik rendszer esetében sem.

 

A számok jól tükrözik, hogy mekkora különbség van napelem és napelem között, illetve az inverterek között. Ekkora beruházásnál mi azt javasoljuk, hogy inkább a jobb minőséget válassza az ügyfél, hiszen várhatóan 35-40 évre telepíti a rendszert. Persze ez mindenkinek a saját döntése, de az biztos, hogy hosszú távon megéri átgondolni, hogy mibe is fektetjük pénzünket.

 

További információk az okos napelemes rendszerről és alkotóelemeiről:

Okos napelemes rendszer

SolarEdge inverter

REC napelem

 

Kérje árajánlatunkat most és segítünk megvalósítani álmai rendszerét! 

A tervezőprogrammal készült pontos számítás bárki számára megtekinthető nyomtatott formátumban, Dunakeszi bemutatótermünkben. Előzetes időpont egyeztetés javasolt. (+36 70 314 1527)

 

Vissza az előző oldalra...

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

1500+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás