...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Pellet kazán

...

Pellet Kandalló

...

Faelgázosító kazán

...

Faapríték kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Megújuló hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 27 548 440-es telefonszámán!

17 JÚN
07

Európa legnagyobb napelemes kiállítására, az Intersolarra látogatott ki a Wagner Solar egy kis csapata idén június elején. A 3 napos rendezvényen rengeteg újdonságot láttunk, információkat gyűjtöttünk és tárgyaltunk külföldi gyártóinkkal.

Intersolar 2017

Az alábbi képes beszámolóval azok is betekintést nyerhetnek a legkorszerűbb napelemes technológia világába, akik nem voltak jelen a kiállításon. Az Intersolar kifejezetten a napelemes témakörre fókuszál. 7 pavilonba tematizálva a gyártók bemutatták különböző napelemeiket, invertereiket, tartószerkezeteiket, akkumulátoraikat. Ezen felül sok egyedi és különleges megoldással is találkozhattunk, mint például a napelem tisztítására alkalmas eszközök, mérőműszerek és napelemes kandeláberek.

Wagner csapat intersolar 2017

Utunkat az egyik legfontosabb német partnerünknél kezdtük, a SolarWattnál. Meghallgattunk egy előadást a tetőbe integrálható napelemeikről, amely az elmúlt időszakban nagymértékű fejlesztésen ment keresztül. A tárgyalást követően megnéztük legújabb fejlesztésű akkumulátorukat, a MyReserve rendszert, amely modulárisan bővíthető és idén ismételten elnyerték vele az Intersolar díjat.

Solarwatt napemegyártó standja                       SolarWatt Myreserve

A kiállításon központi szerepet játszottak az energiatárolók, amelyek a napelemes rendszer által megtermelt energia tárolására alkalmasak. Németországban a visszavásárolt energiamennyiség korlátozása miatt majdnemhogy elengedhetetlen, hogy a napelemes rendszer mellé egy ilyen eszközt is elhelyezzenek a lakosok. Egyesek technológiában fejlesztenek, mások inkább a dizájnra fókuszálnak.

Az akkumulátorok mellett több elektromos autót is közelebbről megnézhettünk. Az alábbi képen például a Tesla legújabb modellje látható. Érdekessége, hogy a motorháztetőt felemelve egy csomagtartót találunk. 

wagnersolar_intersolar_energiatároló                   Tesla autó

A napelemek terén is nagy változásokat tapasztaltunk. Ma már nem csak azzal tűnnek ki a cégek, hogy egyre nagyobb Wattos napelemeket gyártanak, hanem a színekkel és a formákkal is előszeretettel játszanak. Persze ez árban igencsak megdobja a beruházás költségeit, így csak különleges igények esetén ajánljuk ezeket a megoldásokat. Az átlátszó napelemekkel már majdnem az összes cég előrukkolt, de ez már számunkra se újdonság, hiszen bemutatótermünkbe is megtekinthető élőben.

Íme néhány példa az egyedi formákra és színekre:

hajlított napelem 2

háromszögű napelem

színes napelem                    fa mintázatú napelem

És persze az invertereket se hagyhatjuk említés nélkül. Ami nagy változás a korábbiakhoz képest, hogy több gyártó is a SolarEdge technológiáját próbálja másolni. számtalan standon találkoztunk optimalizálókkal, ami azt bizonyítja, hogy a napelemes piac már egyértelműen a napelemenkénti optimalizálás irányába mozdult el. Ezek viszont mindig másolatok maradnak, árban lehet, hogy olcsóbbak, de minőségben ne várjunk tőlük túl sokat.

A SolarEdge technológia évtizedekkel előtte jár az ázsiai koppintásoknak. Idén is több újdonsággal álltak elő. Elkészült például a 100 kW-os inverter. De terveztek egy egyszerűsített invertert is kisebb rendszerekhez, így ár-érték arányban ez egy kiváló megoldásnak ígérkezik.

SolarEdge inverter intersolar

SolarEdge stand intersolar

Megmutatjuk, hogy milyen is a már Magyarországon is engedélyes listán lévő HD Wave inverter belső része:

HD wave inverter belseje                     SolarEdge 100 kW inverter

 

Büszkék vagyunk rá, hogy a kiállítás főtámogatói között a Wagner Solar Hungária Kft. 2 gyártója is (SolarEdge és SolarWatt) szerepet vállalt, ezzel is megerősítve bennünk, hogy megfelelő és piacvezető termékeket képviselünk a magyar piacon.

Intersolar 2017

Bízunk benne, hogy sikerült egy átfogó képet adnunk az Intersolarról. Nekünk mindenképpen hasznosnak bizonyult.

Résztvevők: Csanád, H. Ádám, P. Ádám és Orsi

Vissza az előző oldalra...

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

1500+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás