...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Pellet kazán

...

Pellet Kandalló

...

Faelgázosító kazán

...

Faapríték kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Megújuló hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 27 548 440-es telefonszámán!


Az épülő/tervben lévő ingatlanoknál, vagy fűtéskorszerűsítés előtt álló épületeknél alapvető kérdés, hogy milyen fűtési rendszert válasszunk.

 

A legtöbben hosszú távú, megbízható és gazdaságos megoldást keresnek. Jó esetben akad olyan is, aki nem csak a saját jövőjére gondol, és energia-hatékony módon, a környezetet kímélve szeretné kialakítani fűtésrendszerét. Jó hír, megújuló energiarendszerekkel mindez megvalósítható. 

Ha még ez sem elég indok a regeneratív megoldások mellett, a napelemmel történő elektromos fűtésrendszer kialakításával éves elszámolásnál a 0 forintos villanyszámla is elérhető.

Viszont mielőtt belevetnénk magunkat az elektromos fűtések és 0 forintos villanyszámlák világába, az épületek állapota, szigetelése is helyet kér e bejegyzésben. Új építésű házak esetében nem szükséges külön kitérni rá, hiszen az épületek az új hőszigetelési szabványoknak megfelelően épülnek, így hőigényük is (viszonylag) alacsony.  
Meglévő, korszerűtlen épületek esetében viszont nem lehet elégszer elmondani, hogy a megfelelő szigetelés elengedhetetlen az elektromos fűtés gazdaságos üzemeltetéséhez. Szóval elmondjuk még egyszer, mert nem lehet elégszer, a jól szigetelt ház az alapja mindennek!

Természetesen a fűtési rendszerek között is nagy a különbség, ami a beruházást, a műszaki kivitelezést, és a fogyasztást illeti. A napelemmel üzemeltethető elektromos fűtésrendszerek kialakításánál több lehetőségünk adott. 

 

 

VIZES RENDSZERŰ MEGOLDÁSOK (PADLÓFŰTÉS, FALI- VAGY MENNYEZETFŰTÉS, RADIÁTOROS RENDSZER)

 

Elektromos (kombi) kazán

A villanykazán elektromos fűtőbetét(ek) segítségével fűti fel a vizet, tehát az elektromos energiát alakítja át egy az egyben hőenergiává (1 kWh elektromos árammal 1 kWh hőenergia adható le). A kazán beruházási és karbantartási költsége alacsony, viszont fogyasztása viszonylag magas. Az elektromos kombi kazán segítségével nem csak a fűtés, de a melegvíz ellátása is megoldott.

 

Hőszivattyú

A hőszivattyú a külső környezetéből (általában levegő) felvett energiát hasznosítva, elektromos áram segítségével fűti fel a vizet. A hőszivattyú beruházási költsége magasabb, viszont a fogyasztása hozzávetőlegesen csak a harmada az elektromos kazánéval szemben. E rendszer esetében is megoldott a használati melegvíz előállítása, továbbá amennyiben mennyezet, fali-, vagy fanncoil fűtés kerül kiépítésre, az épület hűtésére is lehetőség nyílik.

Fontos azonban tudni, hogy a radiátoros rendszer magasabb hőfokon dolgozik, mint egy padló-, vagy mennyezetfűtés, így magasabb elektromos fogyasztás várható, ebből kifolyólag több napelemre van szükség a fűtés teljes kiváltásához. 

 

ELEKTROMOS FŰTÉSI MEGOLDÁSOK

 

Elektromos fűtőszőnyeg/film

Az elektromos padlószőnyeg, ahogy a neve is sejteti, a padlóra kerül, mintegy szőnyegként lefedve a fűteni kívánt helységeket. Bár az elektromos padlószőnyeg is ugyanannyi energiát ad le, mint amennyit felvesz, tapasztalati értékek alapján kevesebb üzemidővel dolgozik, így alacsonyabb fogyasztással számolhatunk vele (az elektromos kazánhoz képest). Illetve kevesebb a jelentkező veszteség, ami a hagyományos vizes fűtésnél a csövek felületén történő hőveszteséggel jár. Ilyen rendszert új építésnél érdemes alkalmazni, felújításnál rengeteg extra költséggel jár a burkolat bontása és újra burkolása, illetve szigetelése. Általában a meglévő épületek rendelkeznek vizes/központi fűtésrendszerrel, ami szintén korszerűsíthető.

 

Elektromos-, vagy infrapanel

A panelek méretileg egy radiátoros hőleadóhoz hasonlíthatók, viszont mélységük kisebb. A panelek teljesítménye, a fűtendő szobák méretéhez és az épület hőszigeteléséhez viszonyítva kerülnek meghatározásra. Mivel működtetésükhöz csak egy elektromos fali csatlakozó - ismertebb nevén konnektor - szükséges, így egyszerű a telepítés, karbantartás és a csere is, ha esetleg meghibásodna.

 

Klíma

A klíma berendezés hasonlóan a hőszivattyúhoz, a külső levegő és az elektromos áram segítségével hűt, és/vagy fűt. Sokaknak még ma is újdonságnak számít a klímával történő fűtés, pedig fogyasztása (mivel hőszivattyús elven működik) csak töredéke a fent említett elektromos fűtésnek. Ennek természetesen feltétele, hogy olyan klímát válasszunk, ami képes -10/15 Celsius külső hőmérséklet mellett is fűteni az épületet.

Tehát elmondhatjuk, hogy a lehetőségek tárháza véges ugyan, de minden épülethez akad jó megoldás a napelemmel történő fűtés kialakítására.

 

A különböző fűtési rendszerek fogyasztását más és más méretű/teljesítményű napelemes rendszerrel lehet kiváltani. Egy ilyen méretezéshez kérje szakember segítségét, aki segít megcélozni a 0 forintos villanyszámlát.

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy az info@wagnersolar.hu e-mail címen. 

 

Forráshttps://napelem.blog.hu/2018/08/23/tessek_valasztani_21_szazadi_futesi_rendszerek_napelemmel_a_0_ft-os_villanyszamlaert

Vissza az előző oldalra...

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

2000+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás