...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Pellet kazán

...

Pellet Kandalló

...

Faelgázosító kazán

...

Faapríték kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Megújuló hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 27 548 440-es telefonszámán!

Cikkek száma

152550

Lapozás

1234...21

A BMW Wallbox elektromos autók töltőinek hivatalos telepítését és beüzemelését a Wagner Solar Hungária Kft. végzi.

Egy újabb elismerés számunkra, hogy a BMW magyarországi képviselete bennünket kért fel arra, hogy az elektromos autóikhoz tartozó töltőket telepítsük a vásárlók otthonaiban. A feladat profilba vág, hiszen már több mint 15 éve foglalkozunk megújuló energiaforrásokkal és a megnövekedett napelemes telepítéseink mellett azt tapasztaljuk, hogy egyre több család dönt úgy, hogy elektromos autót is vásárol a napelemes rendszer mellé. Ilyen esetekben a rendszer méretét úgy optimalizáljuk, hogy az elektromos áram termelés elengedő legyen az autó töltéséhez is.

 

Amennyiben már megvan az autó és a hozzá tartozó töltő berendezés, akár egyszerre tudjuk telepíteni a napelemes rendszert és az elektromos töltőt, így a munkálatok egy nap alatt elvégezhetőek.

 

Ha már megvásárolta elektromos BMW gépjárművét és a Wallbox töltőt is, a telepítéssel kapcsolatosan, kérjük, keressen minket az ibmw@wagnersolar.hu e-mail címen vagy a +36 27 548 440-es telefonszámon és küldünk Önnek egy részletes tájékoztatót a telepítés és beüzemelés menetéről, illetve annak díjáról.

 


A SolarEdge gyártó egyedüli magyarországi partnereként, idén is több képzést szervezünk. Az elmúlt 3 évben több mint 300 fő vett részt oktatásainkon.

Idén első alkalommal, február végén szervezzük meg nagy sikerű SolarEdge képzésünket, amely angol nyelven zajlik majd, magyar tolmácsolással.

SolarEdge alap-és szervizképzés

 

Alapképzés időpont: 2018. február 26.

9-16 óra


Az alapképzésre azokat a cégeket várjuk, akik most ismerkednek ezzel a technológiával vagy már szereltek SolarEdge invertert, de kérdéseik vannak vagy problémákba ütköztek. 


Aki még nem találkozott ezzel a technológiával, az nézze meg az alábbi videót!Helyszín: Aquaworld Resort Budapest (1044 Budapest, Íves út 16.)

Megközelíthetőség: http://www.aquaworldresort.hu/hu/aquaworld/jo_tudni/megkozelithetoseg


Részvétel díja: bruttó 15.000 Ft/fő. A részvételi díj befizetése előre utalással történik, melyet a 10401103-11010962-00000000 bankszámlaszámra várunk. A megjegyzésbe kérem, írja be, hogy „SolarEdge képzés”. Fizetési határidő: 2018. február 20. 16 óra.

A határidő elmulasztása esetén a részvételt nem tudjuk garantálni.

 

Az alapképzés témakörei: 

 

 • Solar Edge rövid bemutatkozása
 • Solar Edge technológia bemutatása
 • Inverterek és modulok
 • Kiegészítő termékek
 • Példák kis-, közepes-, és nagyobb méretű rendszerekhez
 • Távfelügyeleti rendszer megismerése
 • Biztonsági megoldások
 • Telepítés és beüzemelés
 • Szerviz lehetőségek és tanácsok
 • Kérdések és válaszok

 

Ellátás: Ebéd, kávé/tea és üdítő/víz

 

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött! Jelentkezési határidő 2018. február 18. 16 óra


Kérem minél hamarabb jelezze részvételi szándékát létszámmal együtt a partner@wagnersolar.hu címen, hogy garantáltan részt tudjon venni képzésünkön. 


Szervizképzés időpont: 2017. február 27. 

9-16 óra


A szervizképzésen való részvétel feltétele az alapképzés elvégzése. Erre a napra azokat a jelentkezőket várjuk, akik már több SolarEdge invertert telepítettek és nagy tapasztalattal rendelkeznek. 


Helyszín:  Aquaworld Resort Budapest (1044 Budapest, Íves út 16.)

Megközelíthetőség: http://www.aquaworldresort.hu/hu/aquaworld/jo_tudni/megkozelithetoseg


Részvétel díja: bruttó 30.000 Ft/fő, melyből 15.000 Ft levásárolható 2018. június 15-ig. (Minimális vásárlási érték: bruttó 300.000 Ft, SolarEdge termékek vásárlása esetén) 

 

A részvételi díj befizetése előre utalással történik, melyet a 10401103-11010962-00000000 bankszámlaszámra várunk. A megjegyzésbe kérem, írja be, hogy „SolarEdge képzés”. Fizetési határidő február 20. 16 óra. A határidő elmulasztása esetén a részvételt nem tudjuk garantálni.A programon való részvétel regisztrációhoz kötött! Jelentkezési határidő 2018. február 18. 16 óraKérem minél hamarabb jelezze részvételi szándékát létszámmal együtt a partner@wagnersolar.hu címen, hogy garantáltan részt tudjon venni képzésünkön. 

 

 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 


Néhány évre kivonult ugyan az Európai piacról a Hyundai napelemek gyártója, de most ismételten elérhető a dél-koreai cég által gyártott napelem! A jó hír, hogy ár-érték arányban kiemelkedő ez a napelem és készletről több típus is elérhető.

Magyarországon a forgalmazási jogot a Wagner Solar Hungária Kft. kapta meg.

A Hyundai napelemek nem a sztenderd megoldásokat képviselik, így különböző teljesítményű és dizájnú megoldások közül választhatnak ügyfeleink!

Termékkínálatunk:

 

A Hyundai monokristályos napelemek 280-350 Wp-ig érhetők el nálunk és raktárról azonnal szállíthatók!

 • Full fekete monokristályos napelem - 280 Wp

Ennek a Hyundai napelemnek a különlegessége, hogy teljesen fekete, még a kerete is. Ha Ön éppen most építkezik és szeretné, hogy a napelemek ne legyenek nagyon feltűnőek a tetőn, kiváló választás ez a napelem, fekete cserepekkel kombinálva.  Így a full fekete Hyundai napelemek beleolvadnak a tetőbe és olyan lesz, mintha ott se lenne.

 • Monokristályos napelem - 335 Wp és 360 Wp teljesítményhatárok közötti kivitelben

A Hyundai 72 cellás napelemeivel jobb tetőfelület kihasználást érhetünk el és mindezt úgy, hogy kevesebb tartószerkezetre van szükség a napelemek felszereléséhez és kevesebb optimalizálóra lesz szükség. Az eredmény, magasabb hozam, kedvezőbb ár, alacsonyabb fajlagos költség, gyorsabb megtérülés.

 • Monokristályos napelem, fekete kerettel – 280 Wp és 290 Wp kivitelben

A Hyundai napelemek között ár/érték arányban a legkedvezőbb megoldás, a magas teljesítményhez képest versenyképes az ára, 17% fölötti modul teljesítménnyel, +3% teljesítmény toleranciával. A piacon elérhető napelem választékban az egyik legjobb megoldást garantálja.

hyundai monokristályos napelem

Hyundai napelemek előnyei:

 

 • tág teljesítmény tartomány
 • monokristályos szerkezet
 • antireflexiós üvegborítás (PERL technológia)
 • Koreában gyártott napelem, nem kínai termék, így kínai dömping vám mentes
 • versenyképes ár
 • akár 72 cellás napelem is választható
 • full fekete napelem, akinek fontos a kiemelkedő dizájn

 

Tapasztalat

Ez elmúlt 15 évben sok gyártó termékét kipróbáltuk, leteszteltük. Fontos ez számunkra, hiszen így tudjuk garantálni ügyfeleink számára a minőséget és a megfelelő szolgáltatást. Hyundai napelemet 2010-ben telepítettünk elsőként Magyarországon. A tapasztalatok nagyon pozitívak voltak és azóta még tovább fejlődött a technológia. Örülünk, hogy a Koreai gyártó újból nyit az európai piac felé és megtisztelő számunkra, hogy bennünket választott partnerének, így még szélesebb kínálatot biztosíthatunk ügyfeleink számára.

 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az  info@wagnersolar.hu  e-mail címre. 


A Wagner Solar Hungária Kft. csapata nevében Békés Karácsonyt és napfényes Boldog Új Évet kívánunk!

Kollégáinkkal egy közös ebéddel zártuk le az idei évet, amely igen különleges volt számunkra, hiszen 15. születésnapját ünnepelte a cég. Rengeteg munka, sok-sok telepített rendszer van a hátunk mögött, és nagy örömünkre csupa elégedett ügyféllel gazdagodtunk. 2018-ban újult erővel vágunk neki az évnek. 

Ezúton is köszönjük munkatársaink kitartó munkáját. Köszönjük ügyfeleinknek, hogy bennünket választottak és partnereinknek, hogy kitartanak mellettünk és együtt dolgozhatunk.

A két ünnep között zárva tartunk. Mindenkinek jó pihenést és Boldog Karácsonyt kívánunk!

 

karacsony_wagner_csapat_2017

 

Ünnepi nyitva tartásunk:

2017.12.22-2018.01.01-ig zárva tartunk!

Az e-maileket és ajánlatkéréseket január 2-től kezdjük feldolgozni, addig is kérjük érdeklődőink szíves türelmét.

 


Újabb pályázat, mely megújuló energiával biztosít lehetőséget kisebb térségi vállalkozásfejlesztésre, többek között napelemre is!

A hely felhívás kódszáma VP6-19.2.1-40-1-17

VP6-19.2.1-40-1-17

 

Többek között napelemre is pályázhatnak a vállalkozások!

Pályázható területek:

 • Ebes
 • Hajdúböszörmény (külterület)
 • Hajdúdorog
 • Hajdúnánás (külterület)
 • Hajdúszoboszló (külterület)
 • Hajdúszovát
 • Nagyhegyes

A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 millió - maximum 8 millió forint

A támogatás mértéke 60%

Pályázók várható száma 12-20 db vállalkozás.

A kérelmet a pályázóknak 2017 december 31-től 2019 január 31-ig van lehetőségük beadni.

Bővebb információ a pályázatról, illetve a teljes kiírás


Újranyílt a Kombinált hiteltermékkel - GINOP-4.1.1-8.4.4-16 megújulós pályázat KKV-k részére

 

Átdolgozták és újranyitották a "Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel" (GINOP-4.1.1-8.4.4-16) című pályázatot, melyre november 8-tól január 8-ig lehet pályázni.

 

Főbb változások:

 • 1,5-1,5 millió forint az egy projekt keretében legalább igényelhető hitel, és a vissza nem térítendő támogatás összege, továbbá támogatási előleg is kérhető a megítélt összegek 50-50%-ára.
 • több projektnek van esélye a támogatásra, 1700-3200 darab pályázattal számolnak a kiírók
 • a kölcsönt kötelező igénybe venni költségtételenként egyidejűleg a vissza nem térítendő támogatással
 • az energiahatékonyság fokozására irányuló aránynak 30%-ot kell alátámasztani a projekt összes elszámolható költségén belül.
 • Az ingatlannak 2013. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel kell rendelkeznie.
 • A támogatás kézhezvételéig nem szabad a fejlesztésnek befejeződnie, lezárulnia, hiába utófinanszírozású.

 

A pályázathoz tartozik egy másik felhívás, mely a VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 kódszámú, a "Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel"

Ennek a pályázatnak még valószínűleg tart az átdolgozása, annak véglegesítése későbbre várható.

 

Jövőre újabb pályázatra számíthatunk

 

Január 15-én nyílik meg a csak vissza nem térítendő támogatást tartalmazó "Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása" című (GINOP-4.1.2-17 kódszámú) felhívás.

 • Alapvetően kis-és középvállalkozások tudnak pályázni, ha fejlesztésükben az általuk kibocsátott üvegházhatást okozó gázok csökkentését szeretnék elérni.
 • A kiíró hőtechnikai adottság javítását, hűtés, fűtés, használati meleg víz, és a világítási rendszerek korszerűsítését szeretné eléri a pályázat keretein belül
 • Várhatóan 800-1750 db kérelem vehetné igénybe a kiírást, mely 52,5 milliárt Ft-os keretösszegével igen nagynak számít
 • A nyert projektek 1,5-100 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kaphatnak

 

Részletes információk a pályázatról és a módosításokról

További információk a pályázatról

 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon! Vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre.


November 11-én volt szerencsénk részt venni a 3 napos Passzív Ház Nyílt Napjának egyik állomásán, Gödöllőn. A résztvevők megismerhettek egy szívszorító történetet és annak pozitív végkimenetelét.

2016 májusában egy villámcsapás következtében sajnálatos módon leégett egy családi ház Gödöllőn. Mivel a tűzoltók 42 perc alatt értek csak ki, a tulaj végig nézte amint otthona porig égett. Az eset sokakat megérintett, így egy helyi társadalmi összefogásnak köszönhetően egy új passzív házat építettek fel a régi helyére. A tulajdonos sok segítséget kapott az újjáépítésben, volt aki díjmentesen adta a munkáját, mások kedvezményes áron adták termékeiket, ezzel segítve a projekt megvalósulását. A Wagner Solar Hungária Kft. a napelemeket adta nagy kedvezménnyel, hogy a passzív ház a tervek szerint megépülhessen.

Az ingatlan építése során nagy hangsúlyt fektettek a tervezők a szigetelésre. Az itong falakra 30 cm vastag hőszigetelés, míg a tetőtérbe 60 cm és az aljzatba 25 cm került. A három rétegű jó minőségű ablakok és a zsalúzia is azt a célt szolgálja, hogy az épület 0 energiás legyen. Természetesen a hővisszanyerő szellőztetőgép se maradhatott ki az ingatlanból, így garantált a friss és egészséges levegő. Az épület hővesztesége ezáltal 1,03 kW. Vagyis a leghidegebb időben is elegendő lesz egy elektromos panel az ingatlan megfelelő hőmérsékletének szinten tartásához.

passziv_haz

A felszerelt 5 kW-os napelemes rendszer fedezi majd az elektromos panelhez szükséges energiamennyiséget, illetve a melegvízkészítést és az egyéb elektronikai eszközök működtetését.

Köszönjük, hogy részt vehettünk ebben a projektben és bízunk benne, hogy a nagy megrázkódtatás után a tulajdonos megelégedéssel használja majd új passzív házát! Az összefogásért külön gratulálunk Benécs József úrnak, aki kezdeményezte és levezényelte a projektet.  

passziv_haz_2


Levelezőrendszerünk akadozik, szíves türelmüket kérjük!

 

A mai napon (2017.11.13.) levelezési problémák léptek föl rendszerünkben a webhelyszolgáltató szerverhibája miatt. Bizonyos leveleket nem kapnak meg kollégáink és nem minden elküldött e-mail ér célba. 

 

Minden kedves ügyfelünk és érdeklődőnk szíves türelmét kérjük!

 

Amennyiben a hétvégén küldtek nekünk e-mailt (2017.11.11-12.) és egy héten belül nem kapnak választ, kérjük hívjanak minket a központi, vagy kollégáink közvetlen telefonszámán.

 

 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!


A Wagner Solar Hungária Kft marketing-kommunikáció munkakörbe munkatársat keres.
Munkakör jellemzői: Fő állás, nyolc órás, határozott időre szóló szerződés 2018.január 01-től 2019. január 01-ig.

Jelentkezési feltételek:

 • Marketing-kommunikáció szakos felső fokú végzettség
 • Angol felső  fokú szóban és írásban
 • Jó szövegíró képesség, szövegszerkesztés publikálható szinten
 • Photoshop vagy más grafikai program ismerete
 • Tapasztalat honlap szerkesztésben

Feladatok:

 • A cég eddigi marketing tevékenységének fenntartása
 • Honlap szerkesztés,blog és facebook oldalak fenntartása,Cikkek írása, posztolása a megújuló energia témakörben
 • Céges szakmai rendezvények, oktatások, nyílt napok szervezése, levezénylése
 • Céges reprezentáció és megjelenések koordinálása, magyar és angol nyelven

Amit nyújtunk:

 • Fiatal, lelkes, folyamatosan megújuló csapat és termékek
 • Kiforrt arculat,  programok, megjelenések amihez  a saját kreativitást kell hozzáadni
 • Versenyképes bérezés év végi bónusszal

 

Munkavégzés helye: Wagner Solar Hungária Kft. Dunakeszi, Fóti út 92.

Jelentkezés az állásra: Személyesen, vagy önéletrajzzal az info@wagnersolar.hu címen.

Amennyiben kérdése lenne, hívja az alábbi telefonszámot: +36 20 324 1061


Cégünk olyan villanyszerelőt, műszerészt, vagy villamos mérnököt keres, aki elhivatott a napelemes rendszerek irányában.

Elvárások a jelölttel szemben:

 • műszaki- elektronikai ismeretek, főleg az erősáramú rendszerek területén,
 • jó rajzolási készség kézzel és számítógépen
 • jó együttműködési készség
 • biztonságos közlekedés a tetőkön
 • B kategóriás jogosítvány
 • precizitás, lojalitás

 

Feladatai:

 • napelemes rendszerek felmérése
 • pontos mérések készítése a tetőn
 • tető megrajzolása
 • lakáselosztók vizsgálata
 • dokumentálás, képszerkesztés
 • egyeztetés az ügyféllel
 • villamos méretezések, eszköz kiválasztása, anyagkiírás
 • egyszerú kapcsolási rajz készítése az engedélyeztetéshez            

 

Amit nyújtunk:

 • szakmai kihívások, és szakmai fejlődés
 • jó csapat és munkahelyi légkör
 • napi nyolc órás egy műszakos munkarend
 • versenyképes havi bér, év végi teljesítmény bér kiegészítéssel
 • képzési lehetőség belföldön és külföldön

 

Munkavégzés helye: Wagner Solar Hungária Kft. Dunakeszi, Fóti út 92.

Jelentkezés az állásra: Személyesen, vagy önéletrajzzal az info@wagnersolar.hu címen.

Amennyiben kérdése lenne, hívja az alábbi telefonszámot: +36 20 324 1061.

 

 


Álláslehetőség! Új kollégát keresünk nagyekereskedelmi csapatunkba, műszaki támogató munkakőrbe!

Műszaki támogató kollégát keresünk!

Cégünkről: A Wagner Solar Hungária Kft  2002-től, kis- és nagykereskedelemben, megújuló energiát hasznosító termékeket és a kivitelezéshez kapcsolódó szolgáltatásokat kínál.  Külföldi gyártók termékeinek beszállítójaként kiválaszthatjuk a legjobbakat és a leghatékonyabbakat. Mi tájékoztatjuk és oktatjuk a partnereinket a műszaki paraméterekről és elsők lehetünk a kipróbálásában. Előretekintő, dinamikus csapat vagyunk, folyamatosan növeljük létszámunkat, termékpalettánkat és forgalmunkat.

Feladatok:

 • Az inverterekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézés szóban és írásban,magyar és angol nyelven
 • Napelemes rendszerek beüzemelése, inverterek csatlakoztatása az internethez, hálózathoz
 • A napelemes rendszerek működésének nyomon követése, és hibajavítás, távfelügyelet
 • Meghibásodások, szerviz igény esetén közvetlen kapcsolatot tart az érintettekkel bel és külföldön, a probléma lezárásáig
 • Napelemes rendszerek értékesítése nagykereskedelemben
 • Munkájához kapcsolódó adminisztráció vezetése

Elvárások:

 • Számítástechnikai és elektrotechnikai gyakorlat,
 • Önálló, precíz munkavégzés
 • Felelősségtudatosság, hatékonyság
 • Terhelhetőség, rugalmasság
 • Jó problémamegoldó készség,
 • Ügyfélorientált magatartás, megbízhatóság

Előny:napelem szerelésben, beüzemelésben szerzett tapasztalat

Amit kínálunk:

 • Nyolc órás, bejelentett munka
 • Versenyképes jövedelem
 • Egyéb juttatások: éves bónusz / mobiltelefon,szakmai tréningek,
 • A jó munkavégzéshez és fejlődéshez szükséges folyamatos továbbképzést a munkaidőn belül biztosítjuk
 • Azonnali munkakezdési lehetőség
 • Biztonságos és jó munkakörülmények
 • Fiatalos, dinamikus csapat
 • Korszerű munkakörnyezet
 • Stabil vállalati háttér, hosszú távú munkalehetőség

 

Munkavégzés helye: Wagner Solar Hungária Kft. Dunakeszi, Fóti út 92.

Jelentkezés az állásra: Személyesen, vagy önéletrajzzal az info@wagnersolar.hu címen.

Amennyiben kérdése lenne, hívja az alábbi telefonszámot: +36 20 324 1061.

 

 


Azoknak ajánljuk, akik szeretnének fával fűteni, de fontos a jó hatásfok, hiszen így kevesebb fára és munkára van szükség.

Legfőbb tulajdonságai:

 

 • Hosszú égési idő egy töltéssel – 5-12 óra
 • Hosszú karbantartási periódus – hamutálca heti ürítése javasolt
 • Magas hatásfok (81-89%)
 • Hatékony elektronikus vezérlés ("E" jelzésű modellek)
 • Biztonság - EN 303-5 (1999) számú, európai szabvány
 • Hosszú élettartam – minimum 10 év

 

Bővebben itt olvashat az Astra kazánokról!

 /astra faelgázosító kazán

Garancia

 

 • 2 év teljes körű gyártói termékgarancia

 

Bruttó ár:

Astra G-32E faelgázosító kazán 465.000 Ft (32 kW)

 

Az ár a puffer tartályt, a kémény kialakítást, szerelési költségeket nem tartalmazza!Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu címen!

 


320 db napelemből álló, 80 kW-os napelemes rendszert telepítettünk. Az ipari csarnok tetejére két tájolással telepítettük a napelemeket, amelyhez 4 db Fronius invertert helyeztük üzembe.

80 kW-os napelemes rendszer egy ipari csarnok tetején

 

A projekt több éves munka eredménye. Pályázat útján valósult meg. A hosszú előkészületeket követően a rendszer telepítése 2,5 hét alatt valósult meg. Ebben a méretben már kiserőműről beszélhetünk, amelynek az engedélyeztetése teljesen más eljárással zajlik, mint a háztartási méretű rendszereké.

Engedélyeztetése teljes mértékben lezajlott és a rendszert üzembe helyeztük. Ezt követően az ipari csarnok tulajdonosa csökkentett villanyszámlával folytathatja a termelést.

Köszönjük a csarnok tulajdonosának, hogy megtisztelt bennünket a bizalmával! Energiában gazdag hosszú évtizedeket kívánunk!

80 kW napelem


Egy napelemes rendszer termelését sok minden befolyásolja. Egy várható termeléssel mindenki számolhat, hiszen már az első árajánlatban szerepel, hogy mekkora lesz a rendszer hozzávetőleges éves termelése.

Aki hagyományos napelemes rendszert választ, az viszonylag kevés inomációt lát a redszeréről. A villanyóra leolvasása segít megállípatani, hogy a rendszer megfelelően működik-e. 

Az alábbi információk azoknak lehetnek érdekesek, akik okos napelemes rendszerrel rendelkeznek vagy a jövőben azt választanak és a SolarEdge monitoring portálján keresztül folyamatosan nyomon tudják követni a termelésüket. A napelemes rendszer üzemeltetése során felmerülhet a kérdés, hogy hogy lehet az, hogy az egyik panel jobban-míg a másik kevésbé jól termel.

A napelemes rendszer nem fogja hozni minden egyes nap a maximális termelést. Ahhoz, hogy tökéletes legyen minden, sok apróságnak kell összhangban lennie.

Például nyáron kisebb az esély arra, hogy a rendszer elérje napi csúcsteljesítményét. Ennek oka a meleg. Amennyiben a napelemek túlhevülnek, kisebb teljesítményen dolgoznak. Éppen ezért a nyári 30-40 C0-os melegben nem várhatunk el olyan termelést, mint a tavaszi vagy őszi 15-20 C0-ban.

A következő képen egy felhős – napos tavaszi nap látható  Az érdekessége a képnek, hogy a 6,69 kWp teljesítményű napelem rendszer 7,016  kW-ot termelt, vagyis többet, mint a rendszer csúcsteljesítménye.

SolarEdge inverter termelés tavasszal

Az alábbi képen egy felhőmentes napsütéses nap látható. 

SolarEdge inverter termelés nyáron

A napelemek melegedése nagy hatással lesz a középső panelekre is, ugyanis azok kevésbé tudnak szellőzni, mint a szélén lévők.

A napelemek típusa is befolyásolja, hogy milyen lesz a rendszer termelése. Egy üveg-üveg panel kevésbé fog felmelegedni, mint egy üvegfóliás napelem. Éppen ezért egy üveg-üveg napelemekből álló rendszerrel magasabb termelést érhetünk el. Bár árban kicsit magasabb, hosszú távon megéri a többletköltség, hiszen többet is fogunk termelni, hosszabb a garanciaideje (30 év) és egy 5 éves biztosítás is tartozik a komplett rendszerhez.

Az éves termelésre nagy hatással van az időjárás is. Bizonyos években felhősebb az ég vagy éppen hosszabbak a telek. Két egyforma év nincsen, ezt mindig tartsuk szem előtt! Télen a rendszer sokkal kevesebbet termel, mint a többi évszakban. Ennek az oka, hogy rövidebbek a nappalok, alacsonyabb a nap állása és havazás esetén, ha hosszabb időre megáll a hó paneleken, nem lesz termelés. Amennyiben könnyen eltávolítható a panelekről a hó, érdemes rásegíteni és nem megvárni az olvadást, ugyanis ezzel is többlettermelést érhetünk el. Ez a ház adottságán múlik. Fontos észben tartani téli-nyári időszakban, hogy ha több cellát lefed pl. falevél, hó vagy ráfagy a jég, az egész napelem termelésére kihatással lesz. Kivétel ez alól a REC napelem, amely két részre van osztva, így ha a felső felén le van fagyva, az alsó része még termelni fog.

A következő képen egy novemberi hónap termelése látható, napi lebontásban.  

SolarEdge inverter termelése 1 hónapra levetítve

Előre nem látható események

Sajnos gyakran előfordulnak olyan események, amelyekre előre nem számítunk. Ilyen például ha a szomszédba építenek egy ingatlant, ami nagy mértékben megváltoztathatja éves termelésünket. De az is előfordulhat, hogy egy korábban ültetett facsemete úgy megnő, hogy beárnyékolja a tetőfelületet. Egy épületet eltávolítani nem lehet, a fa megmetszése, rosszabb esetben a kivágása megoldás lehet, de ezekben az esetekben az biztos, hogy a SolarEdge inverter nagy segítségünkre van a panelenkénti optimalizálásnak köszönhetően, hiszen lehet, hogy egy hagyományos inverterrel lenullázná a termelésünket. Sőt, a változást időben látjuk, nem az éves elszámolásnál döbbenünk rá, hogy kevesebbet termelt a rendszer.

Nézzünk egy konkrét példát!

Ügyfelünknél telepítettünk egy 6,89 kW névleges teljesítményű rendszert. A telepítést 26 db SolarWatt 265Wp üveg-üveg napelemmel és 1 db SE 9k inverterrel végeztük el. A rendszer hamarosan eléri az egy éves évfordulóját. Átnéztük a termelési adatait és volt olyan nap, amikor több mint 7,2 kW-os teljesítménnyel dolgozott, vagyis felülmúlta a rendszer teljesítményét. Ez egy ideális nap a rendszer számára.

SolarEdge inverter termelési grafikon

 

Sok ügyfelünk visszajelezett már, hogy mennyire szereti a monitoring portált. Van aki külföldről vagy vidékről ez alapján ellenőrzi az otthoni időjárást.

„Jó határidővel vállalt, teljes körű, rugalmas ügyintézéssel végzett gyors, szakszerű munka. A házban csak minimális "felfordulást" okoztak, amit lehetett, kívülről oldották meg, a napelemtáblák felszerelésétől a kábelezésig. A rendszer működése interneten folyamatosan követhető (Érdekesség, hogy nyáron vidéken tartózkodva ebből tudtam meg, pontosan milyen idő van otthon, mert a napsütéses, ill. a felhős, esős idő a grafikonon jól látható).”

Sz.K. , Mogyoród , 2016

De van, aki azért írt nekünk, mert többet termelt a rendszere, mint amennyit kellene.

„Elégedett vagyok a napelemes rendszerrel. Nagyon tetszik a SolarEdge mobilos alkalmazása, ahol meg tudom nézni az aktuális és múltbeli termelési adatokat. Örülök annak is, hogy a becsült éves teljesítményhez képest a rendszer majdnem 10%-val többet termelt.”

B. Balázs, Törökbálint, 2015

Összességében levonhatjuk a következtetést, hogy akkor járunk a legjobban, ha a SolarEdge inverterrel szerelt rendszerünk van, aminek köszönhetően minden apró változást láthatunk és biztosak lehetünk benne, hogy befektetésünk folyamatosan termeli számunkra ingyenesen az energiát. És ha valamiben nem vagyunk biztosak, kérdezzünk, mert az sokkal jobb, mint a bizonytalanság!


A SolarEdge egy intelligens inverteres megoldást talált fel, amely forradalmasította a napenergia hasznosítást és a fotovoltaikus rendszerek kezelésének módját. A SolarEdge egyenáramú (DC) optimalizált inverteres rendszere maximalizálja az energiatermelést az egyes modulok szintjén, miközben csökkenti a napenergia-rendszer által termelt energia költségét.

Solaredge logo

A SolarEdge-ről, mint gyártó

A napelemes piaci szegmensben széles körűen részt vesznek, a lakossági napelemes rendszerektől a kereskedelmi és kisüzemi méretekig. A SolarEdge rendszer magában foglalja az invertereket, teljesítmény optimalizálókat, tárolási megoldásokat és a felhőalapú felügyeleti platformot is.

A SolarEdge rendszer lehetővé teszi a kiemelkedő teljesítmény elérését és a modulok kezelését azáltal, hogy minden egyes napelemre egy teljesítmény optimalizáló kerül. A fejlesztések során figyeltek arra, hogy a rendszer ára versenyképes legyen és az inverter maga is egyszerűsített, így kisebb a meghibásodás esélye.

A 2010-es kereskedelmi szállítmányozás megkezdése óta a SolarEdge körülbelül 4,7 Gigawatt okos invertert szállított, és 100 országban telepítették az okos napelemes rendszereket. Jelen vannak az Amerikai, Európai és Ausztrál piacon is.

SolarEdge térkép

A SolarEdge küldetése, hogy a napelemes szegmensben az inverterek területén vezető gyártóvá váljanak a világon.

SolarEdge számokban!

 • 16.800.000 eladott optimalizáló
 • 691.000 eladott inverter világszerte
 • 2016-ban az Intersolar győztese
 • 100 országban telepített SolarEdge rendszerek
 • ISO 9001:2008 and ISO 14001:2004
 • több, mint 750 alkalmazott világszerte

Az innováció tovább folytatódik és garantált!

 

A SolarEdge hivatalos magyarországi forgalmazója, a Wagner Solar Hungária Kft. Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal! 

 

Cikkek száma

152550

Lapozás

1234...21

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

1500+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás