...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Pellet kazán

...

Pellet Kandalló

...

Faelgázosító kazán

...

Faapríték kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 27 548 440-es telefonszámán!


Megújult, kedvező feltételek! Kiírták a családi házak és társasházak energetikai korszerűsítésére és a megújuló energiaforrások alkalmazására a régóta várt 0% kamatozású hitelprogramot!
Számíthat ránk és 15 éves tapasztalatunkra, legyen szó napelemről, napkollektorról, hőszivattyúról vagy pellet fűtésről!

AKTÍV

Megújult, kedvező feltételek! Lakóépületek energetikai korszerűsítése kamatmentes hitelből

 

A hitel keretein belül magánszemélyek, társasházak és lakószövetkezetek pályázhatnak. A program lakóépületek energiahatékonyságát és megújuló energia felhasználásának növeléséhez biztosít forrást.

A pályázás feltételei változtak, a hitellel megkönnyítik a beruházást mivel hasonlóan bírálják el, mint a már ismert beruházási hiteleket. Könnyítésként beszámítják például a lakástakarékot önrésznek, valamint a hitel garanciájaként az adott ingatlan is szolgálhat.

Keretösszeg: 115 milliárd forint

Várható nyertes pályázatok mennyisége: 24 ezer lakóépület

Igényelhető összeg:

 • családi házak esetén maximum 10 millió forint
 • társasházaknál lakásonként maximum 7 millió forint igényelhető

Futamidő: akár húsz évre is felvehető

A két lakossági hitelprogram:

 

GINOP 8.4.1/A-17 (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program)

 • Közép-Magyarország régión kívüli, vidéki régióban megvalósuló projektek támogathatóak.
 • 105,2 milliárdos keret

VEKOP-5.2.1-17 (Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program)

A Közép-Magyarország régióban megvalósuló projektek támogathatóak

 • 9,41 milliárdos keret

Mindkét hitelprogramra vonatkozó információk röviden:

 

Kölcsönt igényelhet:

 • természetes személy, (Családi ház, lakóház, szabadon álló ház, sorház, ikerház, hétvégi ház és üdülőház korszerűsítése): Kölcsön összege: minimum 500.000 forint, maximum 10 millió forint.
 • társasház Kölcsön összege: lakásonként minimum 500.000 forint, maximum 7 millió forint.
 • lakásszövetkezet Kölcsön összege: lakásonként minimum 500.000 forint, maximum 7 millió forint.

Hitel igényelhető:

 • családi ház, lakóház, szabadon álló ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülőház, illetve társasházi vagy lakásszövetkezeti lakás korszerűsítésére.

Kölcsön összege:

 • természetes személy esetén 500 ezer forinttól 10 millió forintig, míg társasház és lakásszövetkezet esetén lakásonként 500 ezertől 7 millió forintig terjedhet.

 

Támogatható tevékenységek mindkét hitelprogramnál

 

Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek esetén

 • hőszigetelés
 • ajtó és ablak cseréje / energiamegtakarítást eredményező korszerűsítése
 • árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítése
 • fűtési és/vagy használatimelegvíz-rendszerek korszerűsítése
 • hővisszanyerő berendezés korszerűsítése
 • meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása

Megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek esetén

 • napkollektoros rendszer telepítése
 • brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése
 • napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy szigetüzemű (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából
 • földhő-víz, víz-víz, levegő-víz hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre

Részletek:

 • A kamat 0%/év.
 • Hitelkérelem benyújtása 2017. április 24. napjától lehet.
 • A törlesztés esedékessége minden hónap 10. napja.
 • Önerő: minimum a beruházás 10%-a.
 • Futamidő: legfeljebb 20 év.
 • Projekt fizikai befejezésének határideje: szerződéskötéstől számított 12 hónap.

Hitelkérelem leadása

Csak az MFB Zrt.-vel szerződéses kapcsolatban álló, megfelelő jogosítvánnyal rendelkező közvetítőhöz nyújtható be, jelenleg 642 MFB ponton várják a kérelmeket.

Biztosíték

Természetes személy kölcsönfelvevő esetén 5 millió forint kölcsönösszegig biztosíték adása nem szükséges. 5 millió forint kölcsönösszeget elérő, vagy azt meghaladó kölcsön esetén a tőkekitettség legalább 50%-a az elvárt fedezettség mértéke.

Tőkekitettség

Társasház és lakásszövetkezet kölcsönfelvevő esetén a tőkekitettség legalább 20%-a az elvárt fedezettség mértéke.

Életkor

Amennyiben a hitelfelvevő a futamidő lejártakor betölti vagy már betöltötte a 75. életévét, adóstárs bevonása kötelező. Az ilyen adóstárs a futamidő lejáratakor a 75. életévét nem töltheti be.

Dokumentáció

A kölcsönt kizárólag a hitelkérelmi nyomtatvány kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek csatolásával lehet igényelni.

Megkezdett projekt

A hitelkérelem benyújtásának napját megelőzően megkezdett projekt is finanszírozható, de ebben az esetben a projektelőkészítési tevékenységekkel kapcsolatban a hitelkérelem benyújtásánál legfeljebb 180 nappal korábban kiállított számla fogadható el.

Projekt költségvetés

A Projekt Költségvetésében azok a költségek számolhatók el, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a Projekt végrehajtásához.

 

Online is igényelhető a nulla százalékos lakossági energiahatékonysági hitel

Május 7-től online is beadhatják hitelkérelmüket a nulla százalékos kamat mellett elérhető Lakossági Energiahatékonysági Hitel iránt érdeklődő magánszemélyek, 5 millió Ft-os hitelösszegig.

Az ügyfelek a beruházás tervezésével, átgondolásával párhuzamosan, folyamatosan feltölthetik a már rendelkezésre álló adatokat, azaz nem kell minden információt egy alkalommal megadni. A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat az ügyfelek fel tudják tölteni online az MFB weboldalán.

Kérje árajánlatunkat most és segítünk megvalósítani álmai rendszerét!

 


 

 


Ígéretek szerint 2017-ben visszatérítendő támogatást vehet igénybe a lakosság a lakóépületek energetikai korszerűsítésére. Konkrétumok még sajnos nincsenek, de várhatóan a központi régióban és azon kívül is lehet majd pályázni, összesen 200 milliárd forint értékben.

Energetikai korszerűsítés

 

A lakossági támogatások mellett önkormányzatok, közintézmények és cégek is pályázhatnak, Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárának bejelentése szerint. A cél, hogy Magyarország 2020-ig a megújuló energia részaránya a teljes energiafelhasználásból elérje a vállalt 14,65 százalakos arányt.

Energetikai korszerűsítés

A támogatástól az NFM azt várja, hogy a 0 százalékos kamatozású, 90 százalékos intenzitású pályázatoknak köszönhetően közel a felére csökkenjenek a rezsiköltségek. Várhatóan a keretösszeg 50.000 ingatlan energetikai korszerűsítésére lesz elegendő. Tervek szerint a támogatás felső határa lakóházaknál 10 millió, míg lakásoknál 7 millió Ft lesz.

 

A szigetelés és a nyílászárócsere mellett nagy hangsúlyt kapnak majd a pályázatban a megújuló energiaforrások, a fűtés-hűtés korszerűsítés is.

 

A pályázatokról a részletes információk a Széchenyi programiroda honlapján lesznek elérhetőek.

 

Segítünk a megvalósításban!

 

Cégünk 2002 óta foglalkozik energetikai korszerűsítéssel, hiszen alternatív megoldásainkat sokszor kombinálva használjuk fel 1-1 épületnél. Legyen szó most épülő ingatlanról vagy meglévő családi házról, mi segítünk megtalálni a legköltségtakarékosabb és legenergiahatékonyabb megoldást.

 

Fő profilunk a gépészet és villamosság, vagyis a napelemes, napkollektoros rendszerek, hőszivattyú, biomassza tüzelés és rekuperátorok tervezése és kivitelezése.

 

Igény esetén a pályázatírásban is segítséget tudunk nyújtani.

 

Amennyiben bővebb információkra lenne szüksége az alternatív megoldásokról, kérem, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon és kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

Forrás: napelem.blog.hu

Forrás: Napi.hu


Pályázat hagyományos technológiával épült lakóépületek korszerűsítésének, felújításának támogatására!
Akár 500.000 Ft-ot is igényelhetnek a budaörsi lakosok napelem vagy napkollektor telepítésre.

LEZÁRULT

Napelemre pályázhatnak a budaörsi lakosok

 

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő testülete nyilvános pályázatokat hirdet a hagyományos technológiával épült lakóépületek korszerűsítésének, felújításának támogatására, amely keretein belül napelemre és napkollektorra is támogatást lehet igényelni.

 

A pályázatok benyújtási határideje: 2016. augusztus 15.

 

A vissza nem térítendő támogatás összege elérheti az 500.000 Ft-ot.

 

Amennyiben 0 Ft-os villanyszámlát szeretne a jövőben, kérje árajánlatunkat az info@wagnersolar.hu e-mail címen vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon.

 

Ne késlekedjen, a határidő szoros. Válassza a minőségi termékeinket és tapasztalt csapatunkat!

 

További részletek a pályázatról: http://www.budaors.hu/?module=news&action=show&nid=185300#MIDDLE


Június 6.-ai hírek szerint októberben megjelenik egy hitelprogram, mely keretein belül több mint 50 ezer lakás vagy családi ház energetikai felújítása valósulhat meg a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) jóvoltából.

AKTÍV

Kamatmentes hitel energetikai felújításra, magánszemélyeknek

 

A 115 milliárd forintos, országos hitelprogram keretén belül, 0 %-os kamattal kínálnak hitelt várhatóan ősztől, akár 20 éves futamidőre is.

 

A közlemény szerint: „a hitelt magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek igényelhetik, családi házak esetében maximum 10 millió, a társasházaknál lakásonként legfeljebb 7 millió forint igényelhető. A hitel egyebek mellett a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, vagy például napkollektoros rendszerek telepítésére igényelhető.
Minimum 10 százalék saját forrás mellett, legfeljebb 20 éves futamidőre, nulla százalékos ügyleti kamattal lesz elérhető a kölcsön az MFB Pontok hálózatán keresztül, országszerte több száz pénzintézeti fiókban.”

 

A hitelprogram fő célcsoportja az 1960-as években vidéken épült, úgynevezett kockaházak tulajdonosai lesznek, vagyis azok a családi házak, melyek építésük óta nem estek át energetikai korszerűsítésen. Ezekben az épületekben a legmagasabb a rezsiköltség, így igen magas energia-megtakarítás érhető el egy felújítással.

 

Kérdés esetén írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 

Forrás: Energetikai felújításhoz ad kamatmentes hitelt ősztől a Magyar Fejlesztési Bank

 


Változott a pályázat leadásának időpontja! Július 1 helyett augusztus 15-től lehet benyújtani a házfelújítási pályázatot.

Bővíti a családi házak felújításánál elszámolható költségek körét az Otthon Melege Programban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

LEZÁRULT

Módosult az Otthon Melege Pályázat!

 

A keretösszeg nem változott, a támogatás továbbra is az elszámolható költségek 40-45-50-55 százalékára igényelhető a megvalósítandó fejlesztéstől függően. A módosítás szerint a támogatás akkor is igénybe vehető, ha a támogatott beruházásban kettő vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül.

 

A beadáshoz szükséges mellékletek is dokumentumok is egyszerűbbek lettek.

 

És hosszabb lett a felkészülési időszak is, a pályázat 2016. augusztus 15-től a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújtható be a pályázati portálon keresztül.

 

A módosított Pályázati Útmutató elérhető a www.kormany.hu és a https://csaladihaz2016.nfsi.hu/ oldalon.

 

Az igényelhető támogatás maximális összege továbbra is 2,5 millió forint. A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az elérhető CO2-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják.

 

Pályázati Nyílt Nap

 

Június 10.-én pályázati nyílt napot szervezünk. Célunk, hogy hasznos tanácsokkal lássuk el azokat, akik augusztus 15-én pályázni szeretnének és választ adjunk kérdéseikre. 

 

Részletek a pályázati nyílt napról!

 

Kérdés esetén írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon! 


Családi házak felújítására pályázhatunk július 1-től.

A tegnapi napon a Construma kiállítás keretein belül Szabó Zsolt államtitkár bejelentette, hogy vissza nem térítendő támogatást írnak ki családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására.

LEZÁRULT

 

Támogatható tevékenységek:

 

 • épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje
 • homlokzatok hőszigetelése
 • épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréje
 • megújuló energiafelhasználás kialakítása (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése).

 

 

Keretösszeg: 5 milliárd Ft

Támogatás intenzitása: 40-55 % vissza nem térítendő támogatás

A maximális támogatási összeg: 2,5 millió forint

 

 

A családi házaknak az alábbi paramétereknek kell megfelelniük:

 

 • kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező családi házakra lehet pályázni
 • egy lakásos
 • legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű
 • a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott)

 

 

 

A támogatási kérelem leadásának módja:

 

 • pályázati portálon keresztül
 • elektronikus úton nyújtható be
 • ügyfélkapus regisztráció szükséges
 • beadás - 2016. július 1-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig

 

 

 

A pályázatírásban, tervezésben és kivitelezésben egyaránt tudunk segíteni érdeklődőinknek.

 

 

Részletes pályázati információk:

 

Pályázati felhívás

Pályázati útmutató

 

 

 

Kérdés esetén hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre. 


Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Fűtéskorszerűsítési Alprogram” lehetőséget nyújt, hogy csökkentse energiafogyasztásból eredő kiadásait.

Ha hőszivattyús, napkollektoros rendszerrel vagy pellet kazánnal gondoskodna otthona fűtéséről és használati melegvíz-ellátásáról, szívesen hozzásegítjük az akár 1,5 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatáshoz.

LEZÁRULT

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható. A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot – amennyiben az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezett.

 

A pályázaton elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de legfeljebb:

- kondenzációs gázkazán beépítéssel lakásonként 850 ezer forint;

- megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, pellet kazán, faelgázosító kazán stb.) telepítésével lakásonként 1,5 millió forint.

 

A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is.

 

Pályázatot 2012. augusztus 27-től a keret kimerüléséig lehet benyújtani.


Ismerje meg a pályázat részleteit weboldalunkon!

Ui: Mivel a várható érdeklődéshez képest csekély a keretösszeg (864,4 millió forint), csak azoknak van esélye a támogatás elnyerésére, akik 2012. augusztus 27-től az elsők között nyújtják be pályázatukat! Ne maradjon le róla! Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

2000+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás